Friday, February 14, 2014

St Valentine's Day...ce-nseamna de fapt :)

           Vreau sa cred cu tarie ca romanii in general nu sunt prosti, inculti, idioti...vreau sa cred asta...pe bune vreau...dar apoi vine o zi de genul asta si pur si simplu raman uimit... Daca opresti pe strada un baiat, o fata, un cuplu si ii intrebi ce zi e azi...sunt 90% sanse sa-ti raspunda "Sfantul Valentin"...si te uiti la ei blocat cu o privire de "ba esti prost/a" ? sau bineinteles mai primesti si raspunsul mai la moda gen "valentine's day"...si te luminezi putin la fata...crezand ca ai gasit o persoana care chiar ii foloseste creierul si nu-l are doar ca sa nu se plimbe cu capul gol...asa ca continuii sa intrebi..."si cine a fost Valentine ?" si primesti raspunsuri gen "aaa pai nu stiu...un sfant al iubirii...un zeu...aaa da zeul iubirii parca" si pe fata ta iar apare expresia "ba esti prost/a ?"  

           Adevarul e ca multi habar nu au cine a fost Valentine, ce legatura are el cu iubirea si mai ales ca pe 14 februarie atat in Calendarul Ortodox cat si in cel Romano-Catolic nu exista Sfantul Valentin ! In Calendarul Ortodox, Sfantul Valentin se sarbatoreste pe data de 30 iulie...dar ce conteaza asta, nu ? voi aveti nevoie de o zi in care sa va arati iubirea fata de asa-zisa jumatatea voastra...ca na...anul nu mai are alte 364/365 de zile in care sa faceti asta. 

           Hai sa va dau o mica lectie de istorie ( nu le am eu cu istoria dar macar stiu sa citesc si sa ma documentez cat de cat )...In secolul al III-lea imparatul roman Claudius II a interzis casatoria pentru barbatii tineri deoarece credea ca barbatii neinsurati deveneau soldati mai buni neavand sotie, familie de care sa-si faca griji. Sfantul Valentin sau Valentin din Terni care era in acele vremuri episcop, a continuat sa oficializeze casatorii religioase in secret a perechilor de indragostiti netinand cont de ordinul imparatului. Acesta a fost prins si ulterior decapitat dar nu inainte de a indragostii de fata paznicului temnitei in care acesta era tinut. In ziua in care a fost ucis Valentin i-a trimis acesteia o scrisoare in care s-a semnat "your Valentine"...data fiind...14 februarie...Asa ca felicitari...voi sarbatoriti ziua in care acesta a fost ucis...nu sunt eu cel mai bun om dar totusi...nu sunteti cam sadici sa va bucurati atat de moartea unui om ? :) zic si eu...

            Va las sa va bucurati in continuare...deci...Happy Valentine's Day ipocritilor...si apropo...anul chiar mai are inca 364 de zile in care sa ii aratati persoanei iubite ce inseamna pentru voi...dar probabil atunci sunteti prea ocupati cu certuri, reprosuri, gelozii si alte cacaturi de genul, nu ? :) I'm out...va pupa B. 
             

2 comments:

  1. Get out there and love someone...any-day, everyday! Some just need to be reminded!

    ReplyDelete
  2. Somebody needs to remind the world what love really means...but that somebody ain't gonna be me...

    ReplyDelete